Moda

Najtraženija suknja ovog proleća

24. Februar 2012.

Tekst: Aleksandra Stevanovic

Najpoželjnija suknja ovog proleća i leta jeste ova sa slike – revija Luj Viton, dizajner Mark Džejkobs, cena da padneš u nesvest.


Međutim, kada se dobro pogleda, ovu suknju nije uopšte teško napraviti. Potrebna vam je: jedna suknja jednostavnog kroja, dužine prema izboru. Može i ona koja vam se odavno smučila i sedi negde u zapećku ormana – evo prilike da dobije novi život.

Dalje vam je potrebno oko metar (ili manje, u zavisnosti od dužine suknje) providnog materijala poput tila, šifona ili nečeg sličnog, u boji suknje. Mi smo odabrali sivu suknju i za nijansu tamniji til, kako bi se videla razlika. Ovaj materijal ćete iseći prema obliku suknje, ostavljajući po santimetar sa svake strane kako biste mogli da ga prišijete na prednji deo suknje, savijajući neravne ivice ka unutra (one se neće videti kasnije od aplikacija). Ne preporučujemo da obavijate celu suknju tilom i aplikacijama: to zahteva znatno više rada, a može da se desi da vam bude neudobno kad sedite. Koliko nam se čini, i na originalu su samo prednji deo i strane ukrašene.


Kada je reč o aplikacijama, imate sledeći izbor: ili filc, koji se ne resa, ili tvid, ili neki drugi materijal kome nije potrebna obrada ivica. Ovo je veoma važno jer ne želite da za sobom ostavljate končiće. Napravite oblik cveta od papira, u dve veličine. Ostavljamo vašoj mašti da li ćete da ostavite cvetove „pune“, ili ćete, kao na slici, da od njih napravite tanane latice (zahteva jako oštre makaze i puno strpljenja). Imate izbor da li želite da cvetovi budu jednobojni (držite se boje koja je približna boji suknje, npr: ako je suknja crna, najbolje je imati crne i bele cvetove, i možda poneki sivi). Ovi materijali se mogu naći vrlo jeftino u ostacima materijala za šivenje koje prodavnice koje prodaju „na kilo“, često imaju u ponudi.


Aplikacije se prišivaju malim šavovima za til – ili lepe, ako imate krojački lepak (ili „pištolj“). Potrebno je da varirate veličine i oblike kao na slici, i da ih prišivate jedne preko drugih kako biste dobili teksturu. Na kraju, ako želite, možete kod Kineza naći samolepljive perlice koje će služiti kao sredina cveta (dodajte bolji lepak), ili možete prišiti manje ili veće perle prema svom ukusu.


Jednostavna ideja, malo strpljenja, i možete imati suknju kakvu niko nema. Nemojte da odajete tajnu – neka misle da ju je napravio vrhunski dizajner.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 202 tekstova | Sledeća »


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje