Posao

10 saveta za pronalaženje posla

27. April 2010.

Ako ste umorni od starog, da potražite nove izazove. Proverite da li ste prešli sve sledeće korake, kako biste sebi omogućili što više šansi za uspešno realizovanje plana traženja posla.

Razradite plan traženja
Ako znate šta hoćete, i kako da stignete do svog cilja, mnogo je lakše krenuti na put. Dakle, podelite svoje planove na one koji imaju kratkoročne i one koji imaju dogoročne ciljeve. Na primer, da li će vam biti potrebne neke nove veštine ili nova profesionalna kvalifikacija. Što više znate o svojim budućim ciljevima, biće vam lakša potraga za poslom. Takođe: gde ćete ga tražiti: u novinama, na internetu, preko HR agencija? Morate znati kuda ćete proći na putu kojime ste nameravali da krenete.

Lista vaših dostignuća
Poslodavci žele da znaju da li imate veštine i iskustvo koji su njima potrebni, jer je glavno pitanje koje oni postavljaju: "Kako ova osoba može da doprinese mom biznisu?". Oni žele da vide dokaze o poslovima koje ste uradili, kao i šta ste spremni da uradite kako biste napredovali. Prođite kroz svojih poslednjih 12 meseci i izaberite projekte ili poslove na kojima ste bili posebno uspešni. Ako možete da napravite portfolio, to je veliki plus. 

Ažurirajte CV
Vaš CV ima samo jednu ulogu: da vas dovede do intervjua. Poslodavci provedu samo 20 do 30 sekundi gledajući CV. Ono što je na vama, to je da ostavite dobar utisak i da prodate sebe. Pisanje dobrog CV-ja može biti izazov. Ako ne znate kako sami da to uradite, potražite obrasce za pisanje na Interentu. Monster's CV Writing Services imaju dobre obrasce.

Odlučite se za koju ćete kompaniju raditi
Tokom godine na poslu provedete i do 70 % svog vremena, tako da je važno da radite u kompaniji čije se vrednosti poklapaju sa vašima i u okruženju koje će biti dobro za vas. Nikad, nikad ne idite na intervju nepripremljeni - morate znati barem ono osnovno o kompaniji za koju ćete raditi.

Strane: 1 2


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 46 tekstova | Sledeća »


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje