Zanimljivo

Nije lako biti starleta u starleta državi

26. Februar 2008.

Nada Grujić

Čak je i manijakalnom ljubitelju malog ekrana teško da popamti sva imena i lica koja se pojavljuju i nestaju s javne scene, od kojih tek nekolicina traje, a još manje njih zaista učini nešto značajno. Većina opstaje na stranicama tabloida koji raspredaju o njihovim (ne)mogućim ljubavnim vezama. Zgodne utegnute devojke i mladići smeškaju se u ukočenim pozama pokušavajući da privuku pažnju, u nadi da će njihova slava trajati duže od 15 minuta. Pa, kad već kao država imamo status poslednje zvezdice koja stremi da postane zvezda EU, nije čudo što smo preplavljeni starletama.

 Paris, kraljica starleta
Paris, kraljica starleta

Značenje reči starleta jeste zvezda u usponu od koje se mnogo očekuje ili koja mnogo očekuje od same sebe: slavu, uspeh i novac. Šta je neophodno da bi neko postao starleta? Osim talenta koji ne mora da bude presudan, kao i sreće da u pravom trenutku upozna pravu osobu na pravom mestu, poželjno je da bude vlasnik relativno zgodnog tela i zanimljivog lica koje krasi odlična šminka, izbeljenih zuba, frizure iz in salona i po koje obline nastale ispod hirurškog noža. Ranije su i starlete morale da imaju talenta i “ono nešto” što će ih izdvojiti iz mase (često su najveće holivudske glumice “otkrivane” dok su radile kao konobarice ili prodavačice), ali danas, posebno kada su domaći prostori u pitanju to nije neophodno. Drugim rečima, najvažniji je lični marketing pa su starlete postale neizostavna kao scenografija na svim modnim dešavanjima, koktelima, žurkama, prezentacijama...
Hedonizam je njena životna filozofija, strpljenje i želja da se pojavi svuda, senzori da oseti važne stvari, makar površni kontakt s uticajnim ljudima, šokiranje javnosti seks skandalima... Ukoliko sve to nema, džaba je krečila.
Maja Petrović, PR Centra za primenjenu psihologiju Društva psihologa Srbije, kaže da su starlete doterane osobe (bez razlike da li su žene ili muškarci) koja srećemo na svim fensi događajima, in mestima, u društvu značajnih faca.

Strane: 1 2 3


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 178 tekstova | Sledeća »


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje